Titan Kettlebell Strenght and Ground Force Method

 

Titan Kettlebell Strenght
Titan program se temelji na učenju najkvalitetnijeg korištenja vlastitog neuro-muskularnog softvera.
Svi imamo neke „skrivene“ razloge za trening, koji se jednostavno svode na dvije stavke:
funkcionalnost – performansa (snaga, izdržljivost, brzina, eksplozivnost, mobilnost, agilnost..) i estetika (izgled).
Treća vrlo zanemarena stavka koja bi trebala biti temelj za dvije gore navedene – zdravlje.
Ljudska vrsta u 50ak godina od predominantno fizičkih zanimanja prešla u dominantno sjedeća zanimanja, ono što možemo slobodno nazvati posašću modernog doba (dokazano je da se nakon nekoliko sati sjedenja isključuju geni za metabolizam).
Ukoliko niste vrhunski specijalizirani sportaš, sve navedene potrebe zadovoljava i probleme prevenira inteligentno dizajnirana opća fizička priprema.
To je u stvari glavni modalitet treninga koji postoji oduvijek u ratničkoj tradiciji i vojnoj spremi.
Bitno je naglasiti da ovdje ne učimo samo pokret i njegovu svrhu, već i kvalitetnije korištenje našeg „kompjutera“ (centralni i periferni živčani sustav), namjere i uma (mentalna priprema), kao i osnove kvalitetnije regeneracije i rehabilitacije.

 

Što je Ground Force Method (GFM)?
Ground Force Method je nova vrsta treninga koja tijelo promatra na potpuno novi način. Ova metoda se prije zvala Primal Move i prepoznata je diljem svijeta kao sistem koji je se pokazao značajnim za ljudsko tijelo. Znamo da je život pokret i da naš tijelo nije stvoreno da sjedi već da se kreće i da uživa u tome. Prije nego što zgrabimo utege, razna pomagala, sprave, trebali se kretati sa lakoćom i bez bola. GFM je rođen iz potrebe, za rad sa ozljeđenim ljudima i sportašima koji više nisu uživali u pokretu.
Jeste primjetili da gubimo kvalitetu kretanja kako postajemo stariji?
Sjedilački način života i premalo kretanja koje stvara moderno doba stvorilo je razne degeneracije u načinu rada i razmišljanja. Fitness industrija je okrenuta izgledu, a sistemi se vrte u krug razmišljajući o tijelu samo kao mašini koja troši kalorije.
Kako je moguće kretati se bola i pritom gubiti masno tkivo?
Koristiti tijelo kao cijelinu je najvažniji cilj GFM-a, Dobar izgled tijela ne znači nužno da je tijelo sposobno da se kreće pravilno. Jasno je da svi želimo izgledati fit i to GFM omogućava ali na mnogo zdraviji i efikasniji način. Pokušajte se kretati poput djeteta i vidjeti ćete da nije nimalo lako, da je metabolički veoma zahtjevno i da ćete trošiti ogromne količine kalorija bez da potrgate svoje tijelo. Većina današnje populacije pati od neke vrste kronične boli ili akutne boli koja im onemogućava pravilno svakodnevno kretanje. Kada je bol prisutna u lijevom koljenu, onda se više oslanjamo na desnu nogu i tada mozak pamti i usvaja pogrešan obrazac kretanja. Nastavljamo se krivo kretati bez obzira što je lijevo koljeno izlječeno i nema više boli. Ovom metodom treninga mijenjamo obrazce kretanja, odnosno kako volimo reći, resetiramo tijelo na tvorničke postavke.
Kako vam možemo pomoći?
Ground Frorce Method vas vraća na tvorničke postavke, resetiranje osnovnih ljudskih pokreta na najbolji mogući način. Mi ćemo vas provesti kroz stotine zabavnih, sigurnih i izazovnih vježbi. Za rezultat ćete dobiti poboljšanje koordinacije, neuromotorne veze i senzomotorike . Poboljšanje feksibilnosti, mobilnosti, snage. Naučiti ćete osnove rehabilitqcije i regeneracije. Naučiti ćete kako bolje koristiti vaš CNS-centaralni živčgani sustav, povećati neuromuskularni refleks i dovesti vas do toga da se ponovo krećete bez boli i opterećenja.

About Ivan Kujundzic