Eyal Yanilov – glavni instruktor

Krav Maga Master 3 level - Glavni Instruktor

Eyal Yanilov počeo je s treninzima krav mage 1974. godine, pod vodstvom osnivača izraelskog sistema borbe Imija Lichtenfelda. Pokazao se kao izniman talent, kako kao student tako kao i instruktor, te je s vremenom  postao Imijev osobni asistent. Eyal Yanilov jedini je instruktor krav mage kojem je dodjeljena Founder`s Diploma of Excellence i Expert Level 8, što je najviši level u krav magi.

Imi Lichtenfeld i Eyal Yanilov zajedno su napisali seriju knjiga, opisujući principe krav maga sistema za civile. Uskoro, Eyal Yanilo stvorio je novo gradiranje za krav magu i pretvorio je u organizacijski sistem temeljen na principima akcije i jedinstvenim metodama učenja. Eyal je ujedno trenirao i antiterorističke jedinice Izraela, prema principima samoobrane i borbe u krav magi.

Svojevremenoo, Eyal je počeo učiti i širit krv magu po svijetu.Učio  je i specijalne jedinice, policajce te civile. Širenjem krav mage po svijetu dovelo je do stvaranja Izraelske krav maga federacije – IKMF, gdje je on bio predsjednik s punom potporom Imia Lichtenfelda. Nakon Imijeve smrti 1998. godine, Eyal je preuzeo svu odgovornost za daljno razvijanje krav mage 2010. godine osniva Krav Maga Global – KMG. Mnoge vojne i policijske jednice prihvatile su Krav Magu kao preferirani sistem samoobrane.

Instruktor Krav Maga centra Split - Ivan Kujundžić  i  polaznici Krav Maga centra Split sa Glavni Instruktorom Eyal Yanilovom

Instruktor Krav maga centra Split  Ivan Kujundžić i polaznici Krav maga centra Split s glavnim instruktorom Eyal Yanilovom

About Krav Maga T.